Budapest

Meta-Don Bosco Technikum és Szakgimnázium

„Mindenki tehetséges valamiben, találjuk meg közösen, hogy Te miben vagy az!”

Meta-Don Bosco Technikum és Szakgimnázium
  • Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39.
  • Levelezési Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39.
  • Telefon: (06)-1-883-3652, (06)-30-269-1080, (06)-30-269-2040
  • E-mail: info@metakepzes.hu
  • Weboldal: http://metakepzes.hu/
  • Intézményvezető: Somogyi Zsuzsanna
  • Tanított évfolyamok: 1/13.,2/14.,3/15.
  • Technikai azonosítók

  • OM azonosító: 201549
  • Működési engedély: BPB/012/03331-7/2014.
Bemutatkozás

Intézményünk, a META – Don Bosco Technikum és Szakgimnázium, a 2013/14-es tanévtől a Szalézi Társaság fenntartása alatt működik.


Tevékenységünk kizárólag az érettségi utáni OKJ - képzésre irányul, amely nappali- és esti munkarendben folyik. Egészségügyi-, szociális-, közgazdasági-, kereskedelmi-, turisztikai-, pedagógiai-, ügyviteli ágazatba tartozó szakmákat oktatunk.


Iskolánk a munkaerőpiacon valós elhelyezkedést, jövőt, továbbtanulási lehetőséget biztosító szakmákra készíti fel diákjait.


Fő feladatunk, hogy felvértezzük az ifjúságot a munkavállaláshoz szükséges készségekkel, képességekkel és végzettséggel.


Gyakorlatorientált elméleti képzéseket biztosítunk, amely esélyt ad a végzett diákoknak a szakmájukban való elhelyezkedésükhöz, a továbbfejlődésükhöz.
Oktatóink kitűnő szakemberek, akik mögött kiemelkedő szakmai múlt, tapasztalat áll. Természetesen nemcsak a tananyag átadása a feladatuk, hanem gondoskodunk arról is, hogy emberközpontú, kellemes légkör, barátságos, jó hangulat társuljon a magas színvonalhoz.


Nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésekre, a képzőhelyek színvonalának javítására, mert kimagasló szakképzés csak minőségi gyakorlati oktatással és kiemelkedő gyakorlati képzőhelyekkel valósítható meg.

Az iskolában kialakított, kitűnően felszerelt 6 demonstrációs teremben sajátítják el diákjaink a legalapvetőbb gyakorlati tudnivalókat, rutintevékenységeket. Ez a megoldás is erősíti a tanulókban, milyen hatalmas felelősség valós környezetben dolgozni, tanulni, alkalmazni az elméleti ismereteket.
Az alapkészségek elsajátítását követően a megszerzett tudás, gyakorlat, rutin birtokában kezdik meg a külső szakmai gyakorlatokat kórházakban, fürdőkben, rendelőintézetekben, bölcsődékben.


Az emberi együttélés általánosan elfogadott szabályainak, a polgári társadalom normáinak, az egyetemes és nemzeti kultúra értékeinek megismertetésére és betartatására törekszünk értékközpontú nevelésünk során.
A tanulók személyiségének kibontakoztatását rendkívül fontosnak tartjuk.


A közösségfejlesztésre, a közösségformálásra a kötelező iskolai foglalkozások és az iskolán kívüli tevékenységek keretében is találunk alkalmat.
Megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű tanulók felé.


Somogyi Zsuzsanna
igazgató


Az intézmény legutóbbi fenntartói értékelései:

A 2020/2021. tanév fenntartói értékelése

A 2021/2022. tanév fenntartói értékelése

A 2022/2023. tanév fenntartói értékelése

1437

Diák

112

Tanár

8

Munkatárs

51

Osztály

80

Csoport

Események

Iskolánk Eseményei

Intézményünkben sok színes programmal igyekszünk gazdagítani diákjaink mindennapjait, alább megtekinthetők a legfrissebb eseményeink.

" A mai időkben nagy szükségünk van a kipróbált szerénység
és tisztaság erényére."

Don Bosco

" Ha a dolgok jól mennek, ne akarjunk mindenáron javítani rajtuk."

Don Bosco

" Igyekezz jó példákkal és szavaiddal lelkeket menteni ott,
ahová az Úr küld téged."

Don Bosco

Projektek

Iskolánk Projektjei

Intézményünk részt vállal számos hazai és nemzetközi projektben, ezzel kívánjuk elősegíteni diákjaink szerteágazó tudásfejlesztését.

Írjon nekünk

Intézményünkkel közvetlenül kapcsolatba léphet az alábbi űrlap segítségével.