SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Pedagógiai Konferencia és Lakberendezői kiállítás

Az előző évben sikeresen megrendezett konferenciánk folytatásaként idén is hívtuk és vártuk a szalézi közösség intézményeit, hogy a felzárkóztatás és tehetséggondozás témakörében megosszuk tapasztalatainkat, példákat és eredményeket mutassunk egymásnak.

Konferenciánk célja az volt, hogy bemutassuk azokat az oktatási és nevelési gyakorlatokat, melyek hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy az esetleges hátrányokból előnyt kovácsoljunk és a gyermekek egyéni adottságainak megfelelő, differenciált módszereket alkalmazzuk.

Idén is sikerült tartalmas és magas szakmai színvonalú programot összeállítanunk: Don Bosco pedagógiai örökségétől elindulva a digitális kommunikáció időszerűségén át betekintést nyerhettünk a művészeti képzések sajátosságaiba, a tehetségfejlesztés örömeibe, példákat kaptunk az idegennyelvi órák sokszínűségéből, ötleteket gyűjthettünk a tanórákon kívüli foglalkozások hasznos eltöltéséhez és bepillanthattunk egy-egy intézmény élő, szalézi közösségi életébe.

Már az előadások közötti rövid szünetekben örömmel nyugtázhattuk, hogy a jelenlévők érdeklődése és a konferencia célja találkozott és sikerült átadnunk egymásnak azokat a jó gyakorlatokat, melyeket a későbbiekben mindenki használni tud nevelési, oktatási munkája során.

A rendezvény sokszínűségét tovább fokozta Lakberendező diákjaink előadása és munkáik kiállítása. Azok a látvány- és élményelemek, melyekkel változatossá tudták tenni bemutatójukat, új szemléletet adtak ennek az izgalmas szakmának.

Ezúton is köszönjük minden előadónak és vendégeinknek, hogy megtisztelték rendezvényünket és reméljük, hogy az elhangzott szakmai anyagok és a helyszínen tapasztalható remek hangulat által is sikerült gazdagodnunk!

Helyszín

SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium

Időpont

2017.04.27. 09:30 16:00

További Ünnepek