SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Margit mama halálának 160. évfordulója

Iskolánkban immár hagyomány, hogy Don Bosco édesanyjának, Margit mama halálának novemberi évfordulójának kapcsán műhelymunkában tanulóink ajándékot, játékot készítenek rászoruló gyerekek, óvodák számára. 

Az idei év azonban egy kerek évforduló kapcsán még különlegesebbé tette az Adni jó program szívmelengető készülődését. Margit mama halálának 160. évfordulójának méltó megünneplésére iskolánk mintegy 70 Pedagógia-és családsegítő, valamint Dekoratőr szakos diákja készült teljes szívvel. November 24-én egy kedves hangulatú ünnepségen mutatták be tanulóink, mit érdemes tudnunk Margit mamáról, és hogyan készültek fel erre a napra. Az előadásokból megismerkedhettünk a gyerekek számára készülő ajándékokkal, majd a szintén diákmunkában készülő folyosói paravánokra tervezett kiállítást tekinthettük meg, kis játékkal egybekötve. A program végén, ha a játékot helyesen fejtettük meg (összegyűjtöttük Margit mama egyik receptjének hozzávalóit), egy kis süteménnyel kedveskedtek a szervezők. Ahogyan fényképeinken is látszik, az eseményre ellátogatók számára egyaránt kellemesen és hasznosan telt ez a késő őszi délelőtt. 

Ha többet szeretne megtudni Margit mamáról, ajánljuk szíves figyelmébe a projekt során diákmunkában elkészült wikipédia oldalt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Margit_Occhiena 


Helyszín

SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium

Időpont

2016.11.24. 10:00 11:00

További Ünnepek