Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium

Ballagás

Ahogy én láttam, éreztem és megéltem…

Munkám során ez az első ballagás volt, amelyen részt vettem a Don Bosco Iskolában. Részese voltam az előkészületeknek és a nagy eseménynek is. Kicsit személyessé szeretném tenni, azt az élményt, amelyet átéltem… Hol is kezdjem?! Talán a legfontosabb azt megemlítenem, hogy most egy olyan évfolyam ballagott el, ahol rengeteg tehetséges gyerek volt és ők mind-mind az iskola meghatározó személyiségeivé váltak. Sok közös élmény kötött össze minket. Fellépések, ahová elkísértem őket, iskolai rendezvények, tanórák. Az idő előrehaladtával egyre több élményt kaptam ezektől a gyerekektől, mindig újabb és újabb oldalukat mutatták meg, és én csak csodálkoztam, hogy mennyi rejtett tehetség van közöttük és bennük.

Bevallom, hogy vannak olyanok, akik nagyon a szívemhez nőttek, és szomorú vagyok, hogy most véget ér a közös munka… Ugyanakkor büszke is vagyok rájuk, mert vannak a végzősök között olyan diákok, akiben még mindig van motiváció, akiknek még vannak céljaik, és ez a cél nem más, mint az egyetem! Bízom benne, hogy sikerülni fog nekik, és tudnak majd élni, az élet adta lehetőségekkel! Ők azok, akik példaképként szolgálhatnak az alsóbb évfolyamos diákok számára is.

Tehát nekem az első ballagás volt a Don Boscoban, nekik pedig ez volt a búcsú…

A ballagást megelőzte a termek, az aula és a folyosó díszítése. Mindenhová orgona került és tavaszi virágok. A termeket az alsóbb évfolyamos diákok díszítették és varázsolták ünnepivé. A ballagók a tornateremben, míg a szülők és a rokonok a közösségi helyiségben foglaltak helyet és egy kivetítőn nézték az eseményeket. 9 osztály, 52 tanulója ballagott idén. A végzős diákok Igazgató Úr kíséretében utoljára sétáltak végig az iskola folyosóján, így emlékezve az együtt töltött időre. Innen a tornaterembe mentek, ahol kezdetét vette az ünnepi műsor.

Az alsóbb évfolyamos diákok versekkel és dalokkal búcsúztatták el a ballagókat. Átadásra kerültek a megérdemelt jutalmak azon diákok számára, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt és közösségi munkát végeztek az itt töltött évek alatt. Igazgató Úr után János Atya is köszöntőt mondott és Don Bosco szellemiségéhez méltó útravaló szavakkal búcsúzott. Az iskolai zászló is gazdát cserélt: a végzősök kezéből az alsóbb tagozatosok kezébe került, hogy most már ők őrizzék és vigyázzanak rá. Az esemény végén a szülők és a családtagok virágcsokrokkal köszöntötték a ballagó diákokat. Nagyon szép és megható ünnepség volt. Most már egy új fejezet kezdődik mindenki életében. Egy újabb megmérettetés; az érettségi és a vizsgák. Szép lassan az iskola kapui bezárulnak, és egy másik kapu nyílik ki, aminek a neve, nem más, mint a nagybetűs ÉLET. Sok sikert, erőt, egészséget és kitartást kívánunk mindenkinek!

„Kapaszkodj Istenbe, mint a madár: amikor énekel, remeg alatta az ág, de tudja, hogy tud repülni.” – Don Bosco


Balogh Katalin

http://www.don-bosco.sulinet.hu/esemenyek/?id=274

Helyszín

Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium

Időpont

2016.04.29. 15:00 16:30

További Események