Szalézi Intézmény Fenntartó

Vetélkedő Boldog Carlo Acutis emlékére

Kedves Fiatalok! Kedves Szalézi Család!

4 + 1 FORDULÓS vetélkedőt hirdetünk Boldog carlo acutis emlékére A „DIGITÁLIS” TÉRBEN

A 2020. október 10-én boldoggá avatott, 15 évesen meghalt Carlo Acutis ízig-vérig igazi kamasz volt a 20. és 21. század fordulóján. Erős volt a hite és minden embertársa felé nyitott és elfogadó volt. Kortársaihoz hasonlóan érdekelte a digitális tér, otthonosan mozgott az Internet világában. Lehet, hogy egyszer Ő lesz az „internet” védőszentje.

Emlékére egy vetélkedősorozatot hirdet a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont az interneten. Ez lehetővé teszi azt, hogy a koronavírus járvány idején is játszhassunk, s ilyen módon is tiszteljük Carlot! 4 fordulón keresztül adunk majd „digitális” feladatokat 2021 tavaszáig, s az utolsó, ötödik fordulóra a legjobban teljesítőket 2021. május végén Kazincbarcikára hívjuk, ahol a Don Bosco Fesztivál keretében az 5. fordulóban már egy személyes Kvízjátékban alakul ki a végső sorrend!

Minden fordulóban 10 pont érhető el. A feladatok megoldását 3 fős zsűri fogja értékelni, melyben szalézi szerzetes, weblapfejlesztő-programozó szakember, valamint egy kazincbarcikai fiatal animátor vesz részt.

A vetélkedőn csapatban, vagy egyénileg is játszhatnak, nincs létszámkorlát. A feladatokat mindig a Don Bosco Sportközpont Facebook profilján és weblapján (www.dbsk.hu) tesszük közzé. Itt lesz megtalálható a fordulókhoz kapcsolódó részletesebb információ is.

  • Az első díj 200.000 Ft és egy hétvégi pihenés és lelki feltöltődés Péliföldszentkereszten,
  • a második 150.000 Ft és a Don Bosco Kiadó gazdag ajándékcsomagja,
  • míg a harmadik 100.000 Ft és a Don Bosco Sportközpont aktív kikapcsolódást is garantáló ajándékcsomagja.


A vetélkedő támogatói: a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendház, a Don Bosco Kiadó, a Bosco Szent János Ifjúsági és Nevelési Alapítvány, Kazincbarcika Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Don Bosco Sportközpont.

Bátorítunk minden érdeklődőt, fiatalokat és felnőtteket, egyedül vállalkozókat vagy csapatokat csatlakozzanak a játékhoz, töltsünk el hasznosan és kreatívan pár hónapot Carlo emlékét is tisztelve!

Az 1. forduló feladata: SZERKESZD MEG DON BOSCO FACEBOOK PROFILJÁT! (A részletes információ elérhető a Don Bosco Sportközpont Facebook profilján az „Események” között, és a dbsk.hu honlapon!)

Elkészítési határidő: 2020.11.15.
Értékelés – eredményhirdetés: 2020.11.30

A 2. forduló feladatát 2020. november 30-án, a 3. fordulót 2021. január 31-én, a 4. fordulót pedig 2021. március 15-én tesszük közzé.

Várjuk a vetélkedő játékosokat, csapatokat! Játékra fel!

Don Bosco Sportközpont

Kazincbarcika


Helyszín

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

Időpont

2020.11.06. 08:24 2021.03.31. 08:24

További Események