Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Diákhét, diáknapi programok

2018. szeptember 17-21.

 

Ebben a tanévben is megrendezésre kerül iskolánkban a diákhét és az azt lezáró diáknap. A program időpontja 2018. szeptember 17-21-ig tartó hét. Szeptember 21-én a diáknappal zárul majd a rendezvénysorozat. Ezen a héten a főszereplők a 11. évfolyam tanulói lesznek. Minden osztály egy napot kap bemutatkozásra, hogy az iskola megismerje az osztály által választott diákigazgató jelöltet és programját. A bemutatkozás napjára az osztályok érdekes, szórakoztató programokkal készülnek.

Előzetes feladatként hatperces videofilmben mutatják be az osztályok a választott témát. Reggelenként színes kavalkád fogadja az iskola tanulóit, vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal kezdődik a nap. 10.05-kor az adott osztály bemutatja fő műsorát, ami alapján a tanulók szavaznak majd a legjobb műsorra, az osztály diákigazgató jelöltjére. A nap fénypontja az ebédeltetés, ahol finom süteményekkel látják vendégül iskolatársaikat a kampányoló osztályok.

A diákhét diáknappal zárul. Ebben a tanévben a hagyományoktól eltérően nem akadályversennyel, hanem az Egészségnap keretén belül kínál az iskola tartalmas programokat.

A tanulók túrázhatnak, az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos feladatokat oldanak meg, kisfilmet néznek, dietetikus előadását hallgatják, ezzel kapcsolatban tesztet töltenek ki, de a tanulók részt vehetnek salátakészítésen és sportversenyek is.

A diákhét rendezvénysorozat minden évben nagyon sikeres, az osztályok a készülés során hasznos szervezési tapasztalatra tesznek szert és kiváló alkalom a közösségformálásra. Reméljük ebben az évben is színvonalas produkciókat látunk és mindenki jól fog szórakozni.

 

Schmiedné Rácz Tünde

a 11. D osztályfőnöke

Helyszín

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

Időpont

2018.09.17. 07:30 2018.09.21. 12:00

További Események