Zafféry Károly Szalézi Középiskola

2017 / 2018 - Éjszakai zarándoklat Szalézi Szent Ferenc tiszteletére

Már nyolc évre visszatekintő hagyomány iskolánkban, hogy január közepén, éjjeli csendes zarándoklatra indulnak az erre vállalkozók Nyergesújfaluról Péliföldszentkeresztre. Az iskola diákjaiból, a szülőkből és a tanárokból álló 44 fős csapat Mogyorósbánya érintésével éjfélre ért Péliföldszentkeresztre.

Útközben többször megállva Derossi atya emlékeztetett arra, hogy a túrát a szalézi rend védőszentjének és névadójának tiszteletére szervezték. Szalézi Szent Ferencet (emléknapja január 24-én) 1593. december 18-án szentelték pappá, és először Chablais vidékének lelkipásztori ellátását bízták rá, ahol akkoriban teret hódított a kálvinizmus. A sok ellenségeskedés és a testi nyomorúság sem tántorította el Szent Ferencet, hogy elvigye a kis alpesi falvakba a keresztény tanítást, hiszen arra felé évek óta nem járt katolikus pap. Ekkor gyakran előfordult, hogy útközben érte az este, és a szabadban kellett töltenie a téli éjszakát.

Mogyorósbányára érve a csapat, a helyi szalézi templomban megpihenve vett részt a Derossi atya által celebrált szentmisén. Az utat folytatva éjfél körül, Péliföldszentkereszten meleg teával és zsíros kenyérrel várta a megfáradt sáros zarándokokat Géza testvér.

Helyszín

Nyergesújfalu - Péliföldszentkereszt

Időpont

2018.01.19. 20:00 22:00

További Események