Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Szalagavató a Szaléziban 2017. december 1-jén

A végzős diákok számára a szalagavató jelzi, hogy elindultak a felnőtté válás útján. Ha lehetne rangsorolni iskolánkban az eseményeket a szalagavató nagyon előkelő helyen állna, talán még a ballagást is megelőzné. Ez az a pillanat, amikor a szülők, tanárok és a diákok is átlépnek egy képzeletbeli küszöböt és tudatosul bennük, hogy egy új korszak kezdődik az életükben.

A készülődés már jóval az esemény előtt megkezdődik, és ez legalább olyan izgalmas, mint maga az ünnepség. Dönteni kell az ünnepi ruháról, a szalag színéről, feliratáról, a műsor tartalmáról, az ünnepi vacsoráról. Maga az est azt az egységet mutatja, ami a viták során, kompromisszumok révén kialakult. 

Az ünnepségnek méltó helyet biztosít a Don Bosco Sportcsarnok. A szülők és tanárok nem kis izgalommal foglalják el a nézőteret. Diákjaink egy rövid műsorral készülnek, ami többnyire a diákélet legfontosabb eseményeire épül.   A műsorok illetve az azt követő diavetítés is s közös emlékeket elevenítik fel illetve igyekeznek bemutatni azt a fejlődési folyamatot, amin a diákok keresztülmentek.

A vidám műsor után az osztály által kiválasztott egyenruhában halk zenére vonulnak be a nézőtérre. Így minden szülő gyönyörködhet felnőtté ért gyermekében. Az igazgatói beszéd után az osztályfőnökök minden tanulónak feltűzik a szalagot, majd az osztályok képviselői köszönetük jeléül szalagot tűznek föl az iskolavezetés tagjainak és az intézmény fenntartóinak.

A ceremóniát egy állófogadás követi, ahová minden osztályból meghívják azokat a szülőket, akik segítették az osztály boldogulását. Igazgatói pohárköszöntő ünnepli az osztályfőnököket és diákokat. A fogadást közös vacsora követi. Az asztalok megterítését és a felszolgálást a 11. évfolyam tanulói végzik. Az osztályok személyesen hívják meg és kísérik tanáraikat a vacsora asztalhoz. Vacsora után a végzős osztályok közös táncos ünneplése veszi kezdetét.

 

Bárdos-Dorkó Ágnes tanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium  

Helyszín

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont

Időpont

2017.12.01.

További Események