Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Jó reggelt! Péter testvér módra

A „Jó reggelt!”-ek hozzá tartoznak a reggelekhez… nálunk is, máshol is. A szalézi iskolákban azonban gyakran vannak „jóreggelt”-ek, Don Bosco „Jó éjszakát!”-jainak mintájára, aki tulajdonképpen lefekvés előtt egy rövid beszédet mondott. Az iskolákban nyilvánvalóan nehéz lenne megvalósítani az esti beszélgetést, ezért a rövid, esetleg zenével kísért gondolatokat reggelente, a nap indításakor hallgatjuk meg. Mi ennek a hatása?

1. „helyreállítja a szív békéjét”;

2. „segít fókuszálni, helyreállítani az egységet az életünkben”;

3. dolgainkat keresztény szempontból segít értelmezni.

Tudjuk mindnyájan: a „Jó éjszakát!” tényleges gyakorlata segít létrehozni egy valódi szalézi kultúrát, a szalézi látásmódot, szembesülni az élettel és a kapcsolatokkal a közösségen belül.”

Ezt a hagyományt iskolánkban évekig Kirner Gábor testvér készítette elő, és bonyolította le. Gábor testvért elszólította innen szerzetesi életének következő lépése, a feladat azonban maradt. Egy lelkes fiatal szalézi „jóreggelt”-jeit hallgathatjuk szeptembertől. Tóth Péter testvér nemrégiben érkezett haza Rómából, és állomáshelye most Kazincbarcika lesz. Szeretettel üdvözöljük iskolánkban, együtt hallgathatjuk a gondolatokat minden hónap első hetében. Az elhangzott anyagok meghallgathatóak az iskolánk honlapján.

Az első félévi „Jó reggelt!” programok időpontja: szeptember 11., október 3., november 8. és december 7. és január 8.


Béresné Madai Krisztina

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Helyszín

Kazincbarcika, Szalézi Gimnázium

Időpont

2017.09.12. 07:30 2018.01.08. 07:50

További Események