Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Ifjúsági hangversenyek

Pedagógiai programunk részeként diákjainknak igyekszünk a tanórákon kívül érdekes, izgalmas, ugyanakkor hasznos programokat szervezni, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem az iskolában szerzett ismereteiket is kiegészítik. Az egyik ilyen rendezvény az ifjúsági hangverseny. Tanítványaink évente két alkalommal vesznek részt a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft által szervezett ifjúsági hangversenyen a Don Bosco Sportközpontban.

Ebben a tanévben az egyik koncertre 2018. január 29-én kerül sor, a Zagyva Banda fogja diákjainkat magyar népzenével szórakoztatni. A táncházmozgalom egyik legkiválóbb zenekarának repertoárjában a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségeinek népdalai is szerepelnek. A koncerten az autentikus muzsika mellett magyar néptáncokból is ízelítőt kaphatunk.

A másik fellépő, 2018. március 6-án, a Fool Moon lesz. Hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas acapella együttesének köszönhetően a hangszerek nélküli, énekelt zene soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjükön a műfajjal ismerkedő tanulóink biztosan jól fogják magukat érezni.

Szabóné Gonda Zsuzsanna

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

 

Helyszín

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont

Időpont

2018.03.06.

További Események