SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Pedagógusnapra

Tisztelt Kollégáim!

Minden iskolában a legszebb ünnep a pedagógusnap. Ezen napon köszönetet mondok Nektek, akik nap, mint nap sokat tesztek azért, hogy a nevelésben és oktatásban a lehető legjobb eredményeket érjük el, hogy segítsünk a lemaradóknak és szárnyalni hagyjuk a legjobbakat, hogy fejlesszük a legtehetségesebb tanulókat, de ne hagyjuk elveszni a gyengébb képességűeket sem. Ti vagytok azok, akik megfogjátok a fiatalok kezét, akik megtanítjátok Őket a jóra, szépre, tudást adtok át és segítséget nyújtotok.

A pedagógus nap különleges ünnep.

Érdemes átgondolni újra és újra tanítómesterünk és példaképük, Don Bosco pedagógiai módszerét, mely sok olyan elemet tartalmaz, amely napjainkban is egyetemes értékekkel rendelkezik. Ilyen elem a türelemmel és szeretettel irányított nevelés, valamint az öröm és a vidámság légkörében működő és kiteljesedő emberalakító program.  Ilyen a játékközpontú nevelés, a gyermek szabad megnyilatkozási lehetősége, lelkiismereti szabadsága, melyek a reformpedagógiákba is beépültek.

Ez a nap a pedagógusok és az oktatást segítő valamennyi dolgozó ünnepe.

Tisztelettel köszöntöm az ünnepelteket, akik áldozatos munkával, példamutató helytállással nevelnek, tanítanak, fejlesztenek és segítik a közös munkát.

Kívánok további kitartást, türelmet a nehéz, de magasztos feladatokhoz!  Kívánok jó egészséget, egyéni és közös sikereket mindnyájunknak!  

 

Köszönöm a közösen elvégzett munkát!   

Ildikó


Helyszín

SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium

Időpont

2017.06.09.

További Események