Pályázati felhívás igazgatói állás betöltésére
A Don Bosco Szalézi Társasága által létrehozott Szalézi Intézmény Fenntartó pályázatot hirdet a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium (3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2. OM:201492) igazgatói álláshelyének betöltésére.
További információ

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Nyelvvizsgázz helyben angol nyelven!

az idei utolsó lehetőség dátuma: 2018. december 7.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tavaly ősszel vált a LanguageCert nyelvvizsga akkreditált vizsgahelyévé, lehetővé téve ezzel a diákok számára, hogy közép és felsőfokú angol nyelvvizsgát tehessenek helyben. Egy év alatt már 4 alkalommal vizsgázhattak a tanulók, utoljára májusban, amikor 18-an tettek sikeres komplex középfokú nyelvvizsgát.

A nyelvvizsga fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. „Ej, ráérünk arra még!”- mondja a diákok többsége, ezzel kockáztatva egyetemi, illetve főiskolai felvételük lehetőségét. 2020-tól ugyanis csak azok a tanulók kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akik rendelkeznek legalább egy középfokú, C típusú nyelvvizsgával.

A LanguageCert nyelvvizsga ideális választás a nyelvvizsgára készülőknek, hiszen egy olyan vizsgázóbarát vizsga, amely nemzetközileg is elismert egynyelvű vizsga, így elfogadott hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz. A feladatok hétköznapiak, életszerűek és a kommunikatív nyelvtudásra helyezik a hangsúlyt. Fontos még tudni, hogy a többi vizsgától eltérően nem 60, hanem 50%-os eredményt kell elérni a sikeres vizsgához. A gimnázium tanulói számára nagy előny, hogy az intézményben vizsgázhatnak, hiszen egy ismerős környezetben, a gimnáziumban tanító tanárok vizsgáztatják őket, akik a felkészülésben is segítséget nyújtanak mindenki számára. Idén még két alkalommal lehet vizsgázni angolból közép és felsőfokon. Az október 20-i vizsgákra szeptember 10-e és 28-a között lehet jelentkezni, az év utolsó vizsgája december 7-én lesz.

Aki nem biztos magában, októberben és márciusban próbavizsgákon tesztelheti nyelvtudását. A felkészülésben segítséget nyújtanak az Akadémia kiadó gondozásában megjelent felkészítő könyvek is. Idén ősszel megjelenik egy új felsőfokú felkészítő könyv is. A nyelvvizsgáról bővebb információ a www.languagecert.hu oldalon található. Itt tájékozódhatnak a jövő évi vizsgaidőpontokról, melyeket november második felében tesznek közzé, valamint a vizsgadíjakról, a jelentkezésről és a vizsgaszabályzatról.

 Eredményes felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk minden jelentkezőnek!

 

Tamási Tímea nyelvtanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Helyszín

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

Időpont

2018.12.07.

További Események

Részvételünk a 2018/19-es tanév Pénzhét programjában

2019.02.25. 07:30 2019.03.01. 13:00

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

Részvételünk a 2018/19-es tanév Pénzhét programjában