Pályázati felhívás igazgatói állás betöltésére
A Don Bosco Szalézi Társasága által létrehozott Szalézi Intézmény Fenntartó pályázatot hirdet a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium (3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2. OM:201492) igazgatói álláshelyének betöltésére.
További információ

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium - Kazincbarcika

Ételkészítés a menő menzán

Egészséges ételeket készítettek a Szalézi Gimnázium diákjai

a Menő menza programban

 

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium idén az Európai Unió és Magyarország Kormánya által támogatott Széchenyi 2020 program keretein belül pályázatot nyert a Menő menzák az iskolában – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program által.

A program elsődleges célja az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek bővítése, elsajátítása a diákok számára. Mindez számos lehetőséget nyújt iskolánk számára, többek között 2018. március 13-án diákjaink három szakköri foglalkozás keretében megismerkedhettek az egészséges étkezés elméleti alapjaival. A továbbiakban hetente lesznek tankonyha szakkörök. Kunné Nagy Andrea élelmezésvezetőnk számos információval látta el a diákokat a tápanyagok megfelelő megválogatásával kapcsolatban, felhívta a figyelmet a testedzés fontosságára, mindezzel az egészségtudatos életre nevelést elősegítve náluk.

Az elméleti tudás átadása után a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. Minden csoport egy egészséges ételt készített el, így gyümölcssalátát, káposztás savanyúságot és almás-zelleres salátát. Nagy izgalommal láttak neki a feladatuknak, bár alighanem volt egy-két olyan, aki még nem sokszor használta a kést hámozásra. De ezt is megoldotta a konyhai személyzet, hiszen a vadonatúj aprító és daraboló gépek segítségével pillanatok alatt készen voltak a finom és legfőképpen egészséges ételek; sőt néhány pillanat alatt el is fogytak, természetesen.

Bízunk benne, hogy a pályázat még számos érdekes programot nyújt majd számunkra azzal, hogy egyre több osztály élheti meg az egészséges ételek készítésének izgalmait!

 

Vassné Szokircsák Diána

tanár, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Helyszín

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

Időpont

2018.03.21.

További Események

Részvételünk a 2018/19-es tanév Pénzhét programjában

2019.02.25. 07:30 2019.03.01. 13:00

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

Részvételünk a 2018/19-es tanév Pénzhét programjában